Sorbet truskawkowo-bananowy z czerwoną herbatą

Autor testu i zdjęć: Małgorzata Rusek z blogu Małgorzata Rusek – dietetyk z pasją

 

Idealny sorbet powinien składać się jedynie z owoców. Bez cukru, bez syropu glukozowo-fruktozowego, zagęstników, stabilizatorów itp. 100% owoców, a nie 50% czy jeszcze mniej – bo owoce same w sobie „robią” konsystencję i cały smak, jaki sorbetowi jest potrzebny. Ale takich sorbetów w sklepach ze świecą szukać – no może lepiej nie ze świecą, bo zawartość sklepowych lodówek by się rozpuściła 😜. Czekajcie, po co ich szukać, jak można zrobić samemu? Przepis jest bardzo prosty!

 

PRZEPIS NA SORBET TRUSKAWKOWO-BANANOWY Z CZERWONĄ HERBATĄ

 

Kup czerwoną herbatę Pu-Erh

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *